Startsidan - Björkebo Kommunikationsbyrå
  Startsidan Mail Sitemap  
              English
Integrerad kommunikation

 

   

 

 

 

 
Bookmark and Share
 

Våra Bedrifter

Vad man åstadkommer säger en hel del om vilken kapacitet man har. Här får du en känsla av vår kapacitet genom att följa ett axplock av de bedrifter vi åstadkommit de senaste tio åren.

 

 

 

Marknadsföring & strategi

Granskade marknadens uppfattning av Ericsson gällande Bluetooth utbudet när Bluetooth teknologin precis hade lanserats. Satte samman varumärkesplattformen och profilerade därefter om kommunikationsverktyg såsom PR, annonser, broschyrer, kundtidning, multimedia och Internet. Sex månader senare förknippades Ericsson som grundaren och ledaren inom Bluetooth tekniken av såväl kunder som media. Trots att Bluetooth SIG är företaget som idag driver utvecklingen så omnämns Ericsson än idag (drygt 10 år senare) fortfarande som uppfinnaren av teknologin.

Om du vill kunna dra nytta av våra erfarenheter här, besök vårt område för Tjänster - Varumärke & Strategi.

 

Upp

 

Ericsson marknadsföring

Varumärke & strategi - Brand management

Ledde valet av figurmärket till Bluetooth ordmärket. Därefter förtroendevald till Bluetooth Brand Manager av grundarna till Bluetooth SIG (bl.a. Ericsson, Intel, Microsoft, Nokia, Toshiba). Förhandlade med de globala representanterna från grundarnas företag för att utveckla varumärkesstrategin i vilken såväl marknads- som legala aspekter togs omhand. Agerade under denna period som det officiella ansiktet utåt gällande Bluetooth varumärket i pressammanhang samt på Bluetooth konferenser.

Om du vill kunna dra nytta av våra erfarenheter här, besök vårt område för Tjänster - Varumärke & Strategi.

 

Upp

 

Bluetooth logo

Webb & Online Media

Förutom att göra webblösningar in-house, har vi även jobbat med underleverantörer som har Content Management System (CMS) lösningar. Vi har jobbat med såväl egenutvecklade, kundanpassade som Open Source CMS-system och tar fram den lösning som bäst passar kundens övriga IT-strategi. Vi har följt med våra kunder genom deras växande behov och har lett projekt för två kunder generation efter generation - allt från sajter med ett hundratal besökare per dag till flera tusen besökare per dag.

 • connectBlue hemsida: Ledde under fem års tid flera generationsbyten av connectBlue’s hemsida. Under årens lopp fick man nya login-områden, pressrum, produkt & segment information. Förbättringar uppnåddes inom navigation och ”look & feel”. Informationen blev lättare uppdaterad genom ett nytt CMS-verktyg och synlighet på sökmotorer dubblerades genom en väl genomförd SEO (Search Engine Optimization) strategi.
 • BopCon hemsida: Skapade en grafisk profil och hemsida från start till slutgiltig lösning för BopCon som erbjuder hjälp för svenska företag som vill växa internationellt.
 • Nyhetsbrev: Vi har dessutom hjälpt våra kunder från traditionella nyhetsbrev via post/email till kundanpassade lösningar med utskick från oberoende part. Dessa skriver vi dessutom till stor del liksom sköter utskick och uppdateringar om kunden så önskar.
 • Online Training: Genom verktyg som Adobe Captivate har vi skapat gedigna utbildningsprogram med interaktivitet. Vi har skrivit manus, spelat in filmerna och lagt in egentalad voice-over på flytande svenska och engelska.
 • Webbgrafik och Flash-animationer: Vi gör dessutom dagligen webbgrafik såsom banners liksom allt från enklare till mer avancerade Flash-presentationer med Action Script.

Om du vill kunna dra nytta av våra erfarenheter här, besök vårt område för Tjänster - Webb & Online Media.

 

Upp

 

Webb

PR & Information

Detta område är ett av våra tyngsta segment och något vi jobbar mycket med. Många delar finns med följande är några av våra bedrifter:

 • Kompletta lanseringspaket: Ansvarade för kommunikationen kring annonseringen av världens första Bluetooth konsumentprodukt - ett Bluetooth Headset från Ericsson. Vid annonseringen på Comdex uppmärksammades presskitet för sitt nydanande tänkande och Bill Gates sa "This is cool" när han provade headsetet.
 • Press releaser: Exempel på press releaser som vi har skrivit finner man bl.a. hos connectBlue och Bluetooth SIG.
 • Fakta-artiklar, sk "Bi-lined Articles:" Vi skriver tekniskt tunga artiklar såsom denna i Control Engineering och denna i Electronic Engineering Journal.
 • Referensartiklar: Att få kunden att berätta om sin applikation är en effektiv kommunikationsmetod för tekniktunga företag. Vi har tagit framfrågor, intervjuat och skrivit referensartiklar bl.a. för Cognimatics om Tally Weijl och alla referensartiklar för connectBlue sedan 2006, bl.a. denna om Leica Geosystems.

Om du vill kunna dra nytta av våra erfarenheter här, besök vårt område för Tjänster - PR & Information.

 

Upp

 

PR

Grafisk design, illustrationer och fotografering

Ofta projektleder och skapar vi uppdrag från början till slut, men vi går även in och gör punktinsatser av det enbart grafiska slaget.

 • Grafisk annonsprofil: Idag är det inte lika vanligt att man enbart gör en layout, men det går. Vi tog t.ex. initiativet till en modernisering av de grafiska riktlinjerna för Alfa Lavals jobbannonser. På den tiden användes inte bilder på människor i jobbannonser - idag är det vardagsmat - så konceptet var nydanande. Initierade, utformade och genomförde den nya standarden. Standarden varade i 4 år.
 • Fotografering: Vid en stor fotografering för att uppdatera Bluetooth SIG's bildarkiv, projektledde vi uppdraget samt valde fotograf och tog fram lämpliga scenarios. Vi jobbar med ett stort nätverk av skickliga fotografer och ibland står vi t.o.m. själva bakom kameran. Allt beror på kundens behov, önskad stil samt budget.
 • Logotyper: Vi har skapat logotyper från scratch liksom - som visas till höger - finslipat befintliga logotyper.
 • Grafisk profil: Hela profilprogram finns i vår kunskapsplattform liksom att vi designat flertalet trycksaker, illustrationer, webbgrafik, m.m. Stort som smått. Från allt till detaljer.

Om du vill kunna dra nytta av våra erfarenheter här, besök vårt område för Tjänster - Grafisk Design.

 

Upp

 

Grafisk design

Säljmaterial - tryckmaterial

Att hjälpa säljaren snabbare och mer effektivt nå avslut har alltid stått högt på listan och vi har tillhandahållit flera hjälpmedel.

 • Tryckmaterial: Det finns få tryckta material vi inte varit inblandade i. Vi har skapat broschyrer av olika omfång och storlek, direktutskicksmaterial, inbjudningar, etc. Vi har projektlett, skrivit och designat tryckmaterialet.
 • Annonser: Liksom med tryckmaterial har vi projektlett, skrivit och designat otaliga annonsuppdrag.
 • PowerPoint: Vi har i otaliga fall hjälpt flera olika typer av företag med deras presentationsmaterial. Det har varit tal från skapande från grunden, till skapande av bilder/illustrationer till stavnings- och konsekvenskontroller.
 • Konsumentförsäljningsmaterial: Under två års tid satte samman en kundtidning samt säljstödsmaterial i form av prislistor, produktbroschyrer, m.m. gentemot en grupp konsumentsäljare i Sverige av USA’s största hudvårds-, kosmetikmärke - Mary Kay.
 • Årsrapport: Vi har projektlett, textredigerat och designat Bluetooth SIG's Annual Report 2006, 2007, 2008, 2009 och 2010 - från ax till limpa. Initierade skapandet av årsrapporten som en helt online version i och med rapporten 2008.

Om du vill kunna dra nytta av våra erfarenheter här, besök vårt område för Tjänster - Säljmaterial.

 

Upp

 

Tryckmaterial

Events

Har medverkat i flera eventprojekt för olika kunders räkning, bl.a. Bluetooth SIG's medverkan i 3GSM World Conference som illustreras på bild. Till eventet tog vi fram budskap och monter, koordinerade material, demos, diskussioner med mässorganisatörer. Synkroniserade besök av 90 medlemsföretag, 75 journalister och 3 analytiker.

Vid connectBlue's deltagande i Hannover mässan 2007-2011 tog vi fram deras monterklädsel, presentartiklar, inbjudan, presskit, background drops, etc.

Vi har dessutom tagit fram sk Quickscreens (bärbara storformatsskyltar) liksom posters. I dessa uppdrag har vi såväl formulerat budskapen som designat skyltarna.

Om du vill kunna dra nytta av våra erfarenheter här, besök vårt område för Tjänster.

 

Upp

 

Events

Internkommunikation

I samband med ABB’s uppköp av Alfa Laval Automation kartlagde vi företagets informationsflöde och sammanställde en förbättringsplan. Detta resulterade bl.a. i en intern nyhetsbulletin och ett mer användarvänligt intranät.

Om du vill kunna dra nytta av våra erfarenheter här, besök vårt område för Tjänster - Internkommunikation.

 

Upp

 

Internkommunikation

Utbildning

Alfa Laval Automations kommunikationsavdelning införde tydligare målstyrning samt rutiner för aktivitets- och budgetuppföljning. På så sätt sänktes omkostnaderna samtidigt som kompetensen och motivationen ökade.

Om du vill kunna dra nytta av våra erfarenheter här, besök vårt område för Tjänster - Utbildning.

 

Mer?

Och det finns givetvis mycket mer från genomslag av press releaser, referensartiklar, logotyper, skapande av hemsidor, m.m. Under årens lopp har mycket genomförts.

Är du intresserad av att veta mer så kontakta oss!

 

Upp

Aktiviteter
 
 
 

Copyright © 2007 - 2012 Björkebo Consulting. All rights reserved.

Tips & Utbildning Kontakta Oss Tjänster Om Oss